Fosta fabrică Miraj din Bucureşti a intrat în faliment şi urmează a fi radiată din Registrul Comerţului, la doi ani după ce a vândut drepturile de utilizare asupra mărcilor Gerovital, printr-o tranzacţie de 1,2 milioane de euro. Tribunalul Bucureşti a desemnat recent firma AMCO IPURL drept lichidator judiciar, iar pe 29 aprilie va fi desemnat şi administratorul special. „Societatea este în procedura falimentului, nu-şi mai poate continua activitatea. Sunt circa 50 de creditori, iar datoriile sunt foarte mari. Bunurile societăţii vor fi împărţite de creditori, după care firma va fi radiată din Registrul Comerţului”, ne-a declarat Cicerone Constantinescu, reprezentantul lichidatorului.
Compania Miraj, devenită din 1998 Gerovital Cosmetics, a primit de la statul român după 1990, alături de Farmec Cluj, dreptul de a produce marca Gerovital. Produsele medicale şi cosmetice cu marca Gerovital H3 „Ana Aslan“ realizate în România sunt, încă, printre cele mai cunoscute din lume pentru proprietăţile lor anti-îmbătrânire. Marca Gerovital H3 a fost înregistrată în 35 de ţări, în-trucât patentul nu a fost protejat.
În iunie 2008, Gerovital Cosmetics a vândut marca Gerovital, nu şi reţeta produselor, firmei Farmec Cluj. Tranzacţia a avut ca scop rezolvarea litigiilor existente între cele două companii privind folosirea brandului, ambii producători având pe piaţă produse marca Gerovital, dar cu formule diferite. Obiectivul tranzacţiei a constat în transmiterea tuturor drepturilor asupra mărcilor care conţin cuvintele Gerovital, Aslan, Ana Aslan, GC sau combinaţii ale acestora din patrimoniul Gerovital Cosmetics-Miraj către Farmec. În 2007, acţionarii luaseră în discuţie posibilitatea listării pe bursă a companiei Gerovital Cosmetics.
Printre producătorii români care activează pe piaţa de cosmetice se mai numără companiile Genmar Bucureşti, Gerocossen Bucureşti, Farmec Cluj şi Ivatherm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu