miercuri, 12 ianuarie 2011

Gerovital Cosmetics va fi împărţită de creditori

Fosta fabrică Miraj din Bucureşti a intrat în faliment şi urmează a fi radiată din Registrul Comer­ţu­lui, la doi ani după ce a vândut drepturile de utilizare asupra mărcilor Gerovital, prin­tr-o tranzacţie de 1,2 mi­lioane de euro. Tribunalul Bucureşti a desemnat re­cent firma AMCO IPURL drept lichi­da­tor judiciar, iar pe 29 apri­lie va fi desemnat şi administrato­rul special. „Societa­tea este în procedura falimentului, nu-şi mai poate continua activita­tea. Sunt cir­ca 50 de creditori, iar datoriile sunt foar­te mari. Bunurile so­cie­tă­ţii vor fi împăr­ţi­te de creditori, după care firma va fi radiată din Registrul Comerţului”, ne-a de­clarat Cicerone Constantinescu, re­pre­­zen­tantul lichidatorului.
Compania Miraj, devenită din 1998 Gerovital Cosmetics, a primit de la sta­tul român după 1990, alături de Far­mec Cluj, dreptul de a produce marca Ge­ro­vital. Produsele medicale şi cosmetice cu marca Gerovital H3 „Ana Aslan“ reali­zate în România sunt, încă, printre cele mai cunoscute din lume pentru proprie­tăţile lor anti-îmbătrâ­nire. Marca Gero­vi­tal H3 a fost înregistrată în 35 de ţări, în-trucât patentul nu a fost protejat.
În iunie 2008, Gerovital Cosmetics a vândut marca Gerovital, nu şi reţeta pro­duselor, firmei Farmec Cluj. Tran­zac­ţia a avut ca scop rezolvarea litigii­lor existente între cele două companii privind folosirea brandului, ambii producători având pe piaţă produse marca Gerovital, dar cu formule di­fe­rite. Obiectivul tranzacţiei a constat în transmiterea tuturor drepturilor asu­pra mărcilor care conţin cu­vintele Ge­ro­vital, Aslan, Ana Aslan, GC sau combinaţii ale acestora din patrimoniul Gerovital Cosmetics-Miraj către Far­mec. În 2007, acţionarii luaseră în discuţie posibilitatea listării pe bursă a companiei Gerovital Cosmetics.
Printre producătorii români care activează pe piaţa de cosmetice se mai nu­mără companiile Genmar Bucu­reşti, Gerocossen Bucureşti, Farmec Cluj şi Ivatherm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu