joi, 13 ianuarie 2011

Marca Gerovital H3

Gerovital H3 este unul dintre cele mai cunoscute branduri romanesti, alaturi de numele Anei Aslan, cea de la care porneste povestea Gerovitalului si care a infiintat primul institut de geriatrie din lume. Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat ulterior modul de organizare a institutului pentru toate institutele similare, din intreaga lume.

in 1952, Ana Aslan a preparat vitamina H3, un produs a carui formula avea la baza procaina, cunoscuta pana atunci doar ca anestezic local. Ana Aslan a studiat modul in care procaina putea fi folosita in lupta impotriva imbatranirii si a gasit compozitia care sa valorifice efectele acesteia asupra frumusetii. Conceptul Gerovital H3 a fost introdus pentru prima data in 1957, la Verona, in Italia, cu ocazia Congresului International de Gerontologie.

Curand, noua formula antiimbatranire a fost incredintata de catre celebra cercetatoare companiei Farmec din Cluj-Napoca, pentru a incepe productia unor creme cosmetice antirid, in serie. in anul 1967, a fost realizata prima crema Gerovital H3 in laboratoarele Farmec. Crema nu doar regenera epiderma, dar reusea sa mentina procesele metabolice specifice pielii tinere, la persoanele in varsta.

Produsele Gerovital H3 au devenit rapid cunoscute in numeroase tari. De istoria Gerovitalului se leaga numele unor celebritati ca Marlene Dietrich, Claudia Cardinale, Jacqueline Kennedy, Charile Chaplin, Salvador Dali, care au venit la Bucuresti pentru a beneficia de efectele Gerovitalului.

Ana Aslan, cea care a incredintat drepturile de productie a cremelor Gerovital fabricii Farmec, a fost multi ani consilierul stiintific al companiei si este in continuare patronul sau spiritual. Produsele Gerovital H3 si sigla companiei sunt marcate cu semnatura sa.

Farmec a facut din Gerovital H3 o adevarata marca de succes, pe care o detine si astazi in portofoliu, intr-o formula reinnoita. Cremele Gerovital H3 sunt unul dintre putinele produse 100% romanesti care si-au pastrat notorietatea, fiind exportate, in numar mare, in tari din Europa, Asia si America de Nord. Gama are efecte asupra pielii imbatranite, dar si asupra pielii care nu a imbatranit inca si vrea sa se mentina asa.

La mai bine de o jumatate de secol de la realizarea sa, Gerovital ramane in continuare o marca de referinta in lupta antiaging, un produs reinventat, care se adapteaza vremurilor, dar pastreaza in semnatura olografa a Anei Aslan un aer de traditie si valoare.

GEROVITAL - cel mai cautat brand din Romania! *

*conform AC Nielsen, 2009, segment face care

Gerovital Plant Tratament Word Of Mouth

assets/Uploads/_resampled/SetWidth190-GPT-logo-315x190.png
Perioada: 2010-09-20 - 2010-11-07

Castigatoarele campaniei de Word of Mouth Gerovital Plant Tratament sunt:
  • Iuliana Manea, http://beautybyjules.com - care va primi din partea noastra un premiu special
  • Denisa Lala, http://denisuca.com - care va veni intr-o "expeditie" de o zi la noi la fabrica
In cadrul campaniei de Word Of Mouth, 40 de trenderi si trenderite au posibilitatea sa incerce si sa raspandeasca vestea despre noua gama Gerovital Plant Tratament (pentru par deteriorat si antimatreata).
trenderii sunt persoanele care vor sa fie informate cu privire la ce e nou pe piata si care au o placere deosebita in a despica firul in patru in ceea ce priveste produsele sau serviciile pe care le folosesc in mod curent sau ocazional.
Gerovital Plant Tratament, Doctorul personal al parului tau!
Farmec a conceput doua formule de tratament pentru par impotriva celor mai des intalnite probleme ale parului, matreata si aspectul degradat al firului de par, ca efecte ale factorilor daunatori interni (alimentaţie nesanatoasa, stres, etc.) si ale celor externi (radiatii UV, produse de styling, poluare, praf).
Gama Gerovital Plant Tratament se situează la limita dintre produsele cosmetice de înfrumusetare a parului si cele farmaceutice.
Campania de Word Of Mouth trender - Gerovital Plant Tratament
In cadrul campaniei dorim sa incerci, sa faci cunoscute produsele si sa ne spui parerea ta in urma folosirii produselor din gama Gerovital Plant Tratament.
Pentru asta vei primi un pachet care va contine (in funcţie de nevoile parului tau): produse pentru regenerarea parului sau produse antimatreata. Acceseaza pagina de campanie pentru a vedea pachetele:
Pre-Campania (perioada de inscriere a trenderilor) se desfasoara intre 20 septembrie si 1 octombrie. Intre 4-8 octombrie, se va realiza peroada de selectie si echipare a trenderilor si trenderitelor cu produsele si minimostrele Gerovital Plant Tratament.
trenderii invitati la campanie vor folosi produsele timp de 4 saptamani (11 octombrie - 7 noiembrie), tinand cont de modul de utilizare al acestora si vor face cunoscute produsele prin intermediul retelelor sociale Facebook si Twitter, blogulului personal, forumuri si bineinteles prin intermediul blogulului campaniei.

miercuri, 12 ianuarie 2011

Gerovital Cosmetics va fi împărţită de creditori

Fosta fabrică Miraj din Bucureşti a intrat în faliment şi urmează a fi radiată din Registrul Comer­ţu­lui, la doi ani după ce a vândut drepturile de utilizare asupra mărcilor Gerovital, prin­tr-o tranzacţie de 1,2 mi­lioane de euro. Tribunalul Bucureşti a desemnat re­cent firma AMCO IPURL drept lichi­da­tor judiciar, iar pe 29 apri­lie va fi desemnat şi administrato­rul special. „Societa­tea este în procedura falimentului, nu-şi mai poate continua activita­tea. Sunt cir­ca 50 de creditori, iar datoriile sunt foar­te mari. Bunurile so­cie­tă­ţii vor fi împăr­ţi­te de creditori, după care firma va fi radiată din Registrul Comerţului”, ne-a de­clarat Cicerone Constantinescu, re­pre­­zen­tantul lichidatorului.
Compania Miraj, devenită din 1998 Gerovital Cosmetics, a primit de la sta­tul român după 1990, alături de Far­mec Cluj, dreptul de a produce marca Ge­ro­vital. Produsele medicale şi cosmetice cu marca Gerovital H3 „Ana Aslan“ reali­zate în România sunt, încă, printre cele mai cunoscute din lume pentru proprie­tăţile lor anti-îmbătrâ­nire. Marca Gero­vi­tal H3 a fost înregistrată în 35 de ţări, în-trucât patentul nu a fost protejat.
În iunie 2008, Gerovital Cosmetics a vândut marca Gerovital, nu şi reţeta pro­duselor, firmei Farmec Cluj. Tran­zac­ţia a avut ca scop rezolvarea litigii­lor existente între cele două companii privind folosirea brandului, ambii producători având pe piaţă produse marca Gerovital, dar cu formule di­fe­rite. Obiectivul tranzacţiei a constat în transmiterea tuturor drepturilor asu­pra mărcilor care conţin cu­vintele Ge­ro­vital, Aslan, Ana Aslan, GC sau combinaţii ale acestora din patrimoniul Gerovital Cosmetics-Miraj către Far­mec. În 2007, acţionarii luaseră în discuţie posibilitatea listării pe bursă a companiei Gerovital Cosmetics.
Printre producătorii români care activează pe piaţa de cosmetice se mai nu­mără companiile Genmar Bucu­reşti, Gerocossen Bucureşti, Farmec Cluj şi Ivatherm.

marți, 11 ianuarie 2011

PE PLAN MONDIAL SCOALA ROMANEASCA DE GERONTOLOGIE DETINE O SERIE DE PRIORITATI

•  Înfiintarea primului institut de geriatrie din lume (22 ianuarie 1952), având ca obiect de activitate cercetari de gerontologie clinica si asistenta me­di­cala a vârstei a treia.
•  Orientarea tridirectionala a cercetarilor geronto­logice: clinica, experimentala si sociala; aceasta structura este astazi recomandata si de O.M.S. (Kiev, 1963) ca model pentru institute similare.
•  Elaborarea unui medicament cu eficienta în profi­laxia îmbatrânirii si în terapia starilor patologice ale vârstei a treia - Gerovital H3.
•  O strategie terapeutica în profilaxia si terapia ba­trânetii.
•  Organizarea unei retele sanitare nationale de profilaxie a îmbatrânirii.
                                                                                  Profesoara  Ana  Aslan .

                      

'Tratamentul meu cu Gerovital H3 este o solutie, dar nu numai. Este, in acelasi timp, o filosofie de viata si speranta.' Ana Aslan

Pentru ca s-a situat neincetat de partea gandirii creative, pentru altruismul sau si pentru darzenia cu care a luptat pentru promovarea internationala a unei descoperiri stiintifice uluitoare prin simplitatea sa... pentru sansele pe care le-a daruit frumusetii si tineretii indelungate, intr-o lume marcata de capitularea mentala in fata trecerii neiertatoare a timpului... pentru impactul creat in cercetarea medicala romaneasca si pentru notorietatea mondiala a institutului care acum ii poarta numele... pentru omagiul pe care l-a adus vietii, frumusetii si sperantei... si pentru personalitatea sa inovativa... Prof. Dr. Ana Aslan se regaseste in 'lista de aur' a celor mai puternice personalitati feminine romanesti, din toate timpurile!
de Cosmina Cornea


'Uratenia ma crispeaza, ma blocheaza si ma anihileaza. Nu as sti cum sa traiesc intr-o ambianta respingatoare. Detest batranetea, uratenia si minciuna', cu aceste cuvinte se descria Ana Aslan, intr-o convorbire cu Dinu Lipatti.

Gerovital, afla totul despre Gerovital H3, Ana Aslan si Gerovital

La 40 de ani de la inregistrarea patentului, Gerovital H3 este redefinit de compania unde a fost produs prima oara.
In 1966 prof.dr. Ana Aslan inregistra patentul pentru Gerovital H3, ca parte dintr-un program geriatric complet, gandit sa se ocupe de toate aspectele vietii unui om care nu vrea sa-si simta varsta odata cu trecerea timpului. Programul acoperea zonele de sanatate, frumusete, tonus, psihic si era o combinatie de reguli de viata si de tratamente pentru compensarea lipsurilor fiziologice care vin o data cu varsta.

Crema Gerovital H3 este un astfel de tratament. Ea a fost gandita de prof.dr. Ana Aslan ca sa compenseze modul greoi in care functioneaza pielea, in general, dupa 40 de ani. Principiul simplu de la baza inventiei a fost sa furnizeze pielii acele componente si sa impulsioneze acele procese prin care pielea matura sa functioneze aproape ca o piele tanara.
Gerovital H3 s-a produs prima oara in 1967 la Farmec Cluj, dupa o serie de experimente duse de dr.Ana Aslan in laboratoarele fabricii. Era vorba despre duetul crema de zi hidratanta si crema de noapte nutritiva, aplicabile pe pielea care incepe sa arate semnele imbatrinirii, in jurul varstei de 40 de ani.
De atunci productia nu a fost intrerupta niciodata la Farmec, iar produsul a evoluat fata de cum arata in 1967. D-na Mariana Schenker, cercetator principal la Farmec: „Gerovital H3 este o inventie extraordinara in domeniul cremelor anti-rid. Conceptia de la baza ei isi pastreaza originalitatea la 40 de ani dupa patent. In acelasi timp, nu putem sa ignoram faptul ca in acesti 40 de ani au aparut unghiuri noi de intelegere a comportamentului pielii mature si ingrediente mai eficace, care pot sa duca mai departe performanta GH3-ului original.

Ana Aslan

Visuri devenite realitate

Ana Aslan s-a născut pe 1 ianuarie 1897, la Brăila. A fost cel mai mic dintre cei patru copii ai lui Mărgărit Aslan şi ai Sofiei, o bucovineancă frumoasă. Când s-a născut Ana, tatăl său tocmai împlinise 59 de ani. Urmează cursurile Colegiului Romaşcanu din Brăila. După moartea tatălui, când Ana avea 13 ani, familia Aslan se mută la Bucureşti. În această perioadă visa să ajungă pilot, impresionată de încercarea lui Aurel Vlaicu de a traversa Carpaţii. Chiar a zburat cu un mic aparat tip Bristol - Coandă. În anul 1915 îşi termină studiile la Şcoala Centrală din Capitală şi decide să devină medic. Se înscrie la Facultatea de Medicină din Bucureşti, în ciuda opoziţiei mamei sale. Dedicată viitoarei meserii, pe durata Primului Război Mondial, activează ca voluntar în spitalele militare din spatele frontului de la Iaşi. Din 1919, deşi era încă studentă, lucrează alături de renumitul neurolog Gheorghe Marinescu. În 1922, după absolvirea facultăţii, este numită preparator la Clinica II din Bucureşti, condusă de profesorul D. Danielopolu, care o îndrumă şi în elaborarea tezei de doctorat. Îşi continuă activitatea didactică şi spitalicească la Spitalul Filantropia, Institutul Clinico-Medical al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, la Clinica Medicală din Timişoara, la Spitalul CFR.
Din 1949, devine şeful Secţiei de Fiziologie a Institutului de Endocrinologie din Bucureşti. Punctul de plecare în cariera de gerontolg l-a reprezentat experimentarea procainei în cazul unui student ţintuit la pat din cauza unei crize de artroză. Iată ce povestea Ana Aslan: „Pe 15 aprilie, am cunoscut un tânăr student la medicină, care suferea de artroză acută, în stare de criză de trei săptămâni. Genunchiul lui era imobilizat şi fiecare mişcare îi provoca dureri atroce. Medicaţia care-i fusese administrată nu-i uşurase suferinţa decât pe termen scurt“. A hotărât să-i administreze o soluţie cu procaină 1% în artera femurală. Tratamentul a reuşit, iar după câteva minute tânărul a ridicat piciorul şi l-a îndoit de mai multe ori. La scurt timp, el a părăsit spitalul. Ana Aslan nota: „Şocul şi interesul erau atât de mari, încât am renunţat la cariera universitară - căreia mă dedicasem trup şi suflet - pentru a mă consacra studiului acestei substanţe“. Avea 52 de ani, vârsta la care multora le este greu să înceapă un drum în viaţă.

În lumea cercetării

Îşi continuă cercetările într-un azil de bătrâni şi evidenţiază importanţa novocainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă. Pe 22 ianuarie 1952, la cererea Anei Aslan, se înfiinţează Institutul de Geriatrie, primul de acest fel din lume, iar modelul de organizare a fost recomandat ulterior pentru organizarea şi altor institute similare din lume.
Din fericire, rezultatele cercetărilor au fost încurajatoare încă de la început. Iată unul dintre exemple. Un pacient de 110 ani. După patru ani de tratament, putea să meargă singur, mâinile nu-i mai tremurau, avea poftă de mâncare, părul alb se repigmenta, iar depresia era înlocuită de o stare psihică bună. După cercetări efectuate pe 7.600 de pacienţi s-a ajuns la o compoziţie care exercita în organism o acţiune mai îndelungată şi au denumit-o vitamina H3, pentru a indica acţiunea de tip vitaminic a medicamentului.
Din 1958, în laboratoarele Institutului de Geriatrie începe prepararea industrială a vitaminei H3. În 1972 elaborează, împreună cu farmacista Elena Polovrăgeanu, „Gerovital H3“, produs farmaceutic cu acţiune în tratamentul fenomenului de îmbătrânire, precum şi în bolile bătrâneţii, în ateroscleroză, vitiligo, sclerodermie etc. În 1974 devine membru al Academiei Române. În 1976 primeşte Brevetul pentru „Aslavital“, un produs eficace în terapia sistemului nervos şi a aparatului cardiovascular şi introdus în producţie industrială, în 1980. În 1952, Organizaţia Mondială a Sănătăţii i-a oferit Premiul Internaţional şi medalia „Leon Bernard“ pentru contribuţia adusă la dezvoltarea gerontologiei şi geriatriei.
În 1985, Ana Aslan publică lucrarea de sinteză intitulată „Precizări după 31 de ani de folosire“ o lucrare de sinteză asupra produsului Gerovitalul H3, prin care se demonstrează ac­­ţiunea stimulatoare asupra proceselor de regenerare la ni­­velul ţesutului hepatic, a mucoasei gastrice şi a mă­du­vei osoase. De asemenea, sub acţiunea Gerovitalului H3 se produce şi re­­generarea fiziologică şi morfologică a muşchiului stri­at şi a nervilor periferici. De asemenea, rezultatele obţinute prin aplicarea tratamentului înaintea producerii distrofiei, recomandă utilizarea profilactică a medicamentului
Ana Aslan a murit pe 20 mai 1988, în Bucureşti. Avea 91 de ani.
Recunoaşterea valorii sale în întreaga lume poate fi demonstrată şi prin cele 130.000 de scrisori primite din 123 de ţări şi care se păstrează în arhiva Insitutului de Geriatrie din Bucureşti.
Ca recunoaştere a rezultatelor obţinute, mai multe unităţi şcolare din ţară (Timişoara, Brăila) poartă numele Ana Aslan.